Dalwhinnie Winter’s gold

Dalwhinnie Winter’s gold

Dalwhinnie Portfolio

Korte omschrijving; aroma’s zijn lekker. Donker, diep en rijk. Smaak is oké, maar de afdronk kan veel beter. Makkelijk om van te genieten, een prima dram

Puur, op kamer temperatuur;
Neus:
Specerijen en eik, rozijnen en donkere toffee. Wat zoete en licht bittere fruittonen, honing met sinaasappelschil. vluchtig rokerig ook, heel plezierig.

Pallet: Begint met tonen van mout en thee, net als de 15-jarige, maar in tegenstelling tot de knapperige 15YO, zijn deze tonen kruidig ​​en kruidig, veel donkerder. Deze whisky is zacht, maar toch karakteristiek. Sinaasappelschil en honingtonen onderscheiden zich van het zachte palet. 

Afdronk: Snel en zeer eenzijdig in vergelijking met het palet. Nootmuskaat en een beetje muffe rook

Met drupje water;
Neus: 
nog te beoordelen

Pallet: Gelijk, maar dan net iets zachter/milder

Afdronk: nog te beoordelen

Met ijs (ruim);
Neus:
nog te beoordelen

Pallet:nog te beoordelen

Afdronk:nog te beoordelen

Dalwhinnie Winters Gold is een schotse highland whisky die alleen in de maanden tussen oktober een maart, de koudste periode van het jaar word gedistilleerd. Een whisky die zoals ze zelf zeggen is “crafted by the cold” gemaakt door de kou. Het word zelfs aangeraden om deze Dalwhinnie ijskoud te serveren om er optimaal van te kunnen genieten! De whisky heeft over het algemeen veel verwarmende kenmerken, voornamelijk op kruidig basis. Zijn aroma ligt hij vrij zacht met eiken specerijen en gouden siroop. Zoete fruitige tonen van peren en slechts een vleugje perzik met kleverige toffee. Zijn smaak is lekker honing zoet met verwarmende peperige kruiden, een grote hoeveelheid met kaneel. Om dat winterse gevoel af te sluiten kleeft de nootmuskaat stevig aan de afdronk met tonen van rokerige mout.

Mocht je hem vanuit de vriezer serveren merk je gelijk een hele andere toon in aroma, smaak en afdronk. het aroma word fruitiger, voornamelijk appel komt sterk naar boven en is zeker niet te ontkennen. in de smaak neemt de honing deels af net als de specerijen, en wederom komt de appel sterk terug hand in hand met de citrus tonen van sinaasappelschil. Zijn afdronk is pittiger.

 

Hoe je hem ook serveert, het blijft een winnaar, met een alcohol percentage 43%